Blog

Blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen!

Verandering


“Het anders maken of worden.”, dat is de definitie van “Verandering”.

Overal om ons heen zien we verandering of hebben we een verandering doorgemaakt:

- in de markt (verkopen via het web, mobiel, SEO, social media, winkels dicht, nieuwe concepten)
- in de technologie (zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie, Virtual Reality, de cloud)
- in de externe communicatie (kennisdatabanken, portals, informatie op elk moment op elk device)
- op de werkplek (oude collega’s gaan en nieuwe collega’s komen. Teams worden geformeerd, intern, extern en via partnerships. Nieuwe klanten, nieuwe ideeen, nieuwe kansen.)
Maar vergeet ook de veranderingen in onszelf niet. Hoe we 5 jaar geleden tegen dingen aankeken is inmiddels alweer zo lang geleden, oude denkbeelden hebben plaatsgemaakt voor nieuwe inzichten.

Verandering. Het is overal om ons heen in volle gang. Het is een evolutie die niet te stoppen is.

Voor sommige onder ons is verandering maar eng. Want, wat als ik weer iets nieuws moet leren? Kan ik nog wel meekomen? Ik ben al zo lang gewend aan dit systeem, dit proces, deze omgeving. Laat het alsjeblieft blijven zoals het is.

Het uit zich in het vasthouden aan die ene oude webbrowser of Windows versie, ondanks dat deze al lang niet meer ondersteund wordt (“windows XP werkt veel lekkerder”). Vasthouden aan die ene manier van werken, terwijl er veel betere en efficientere alternatieven zijn (“ik weet precies hoeveel dozen er nog in magazijn 3 liggen”). Of vastroesten in die ene programmeertaal, omdat het bekend terrein is en wel lekker makkelijk.

Voor degenen die het wel aandurven om regelmatig uit de comfort zone te stappen is verandering veelal een hele positieve ervaring. Een uitgelezen kans om nieuwe dingen te ontdekken, te leren, te innoveren, te exceleren. Een splitsing in de weg, die het mogelijk maakt om inadequate oplossingen te laten varen, processen te verbeteren en van de meest wilde plannen concrete producten te maken.

In de bijna 10 jaar dat ik als Developer bij Trancon werk heb ik menige verandering meegemaakt. Sommige daarvan waren een succes, sommige daarvan waren “voor verbetering vatbaar” (en we weten allemaal wat dat betekent). Maar daar zit dan ook de crux. Door dingen te proberen of juist te stoppen en niet vast te houden aan het verleden kom je gaandeweg tot betere oplossingen. De weg naar succes is zoals we inmiddels weten, geen rechte lijn.

Het is duidelijk dat omarmen van verandering ons intern een stuk verder heeft gebracht. Zo hebben we inmiddels geautomatiseerde processen om de kwaliteit van de software naar een hoger plan te tillen, een Knowledge Base en ticketsysteem om de klant beter van dienst te kunnen zijn, innovatieve oplossingen en applicaties die zonder verandering en durf nooit van de grond zouden zijn gekomen. Daarnaast werken we hard aan onze kennis van nieuwe platformen en technische mogelijkheden om ook de volgende uitdaging aan te kunnen.

Onze klanten hebben ook veranderingen doorgemaakt. Zowel in hun eigen business, als in de communicatie met Trancon. Dat laatste is voor iedereen even wennen. Maar ook hier is het doel verbetering van het proces. En we zien op dat vlak hele positieve ontwikkelingen.

Verandering. Het heeft ons veel gebracht en zal dat blijven doen. Laten we het met z’n allen blijven omarmen, dan ligt er een mooie toekomst in het verschiet.

Lees meer...
Jeff.jpg
Bekijk op Google+

De printer doet het niet...


Op de supportafdeling van Trancon maken we van alles mee. Klanten die onze producten gebruiken melden zich met uiteenlopende vragen. En waar we soms ons hoofd breken over een gemeld probleem, komen we ook vaak snel samen tot de oplossing.

Grappig genoeg is de meestvoorkomende melding 'de printer doet het niet'. En hoe simpel dit in eerste instantie lijkt is het nog best een puzzel om uit te zoeken waar dat aan ligt.

Want ik heb in de afgelopen maanden veel geleerd over RDP, pythonscriptjes, IP aangelegenheden en nog veel meer. En wanneer ik door de letters de code niet meer zie, kan ik gelukkig terugvallen op de expertise van mijn collega's ... de ontwikkelaars. Zij weten als geen ander hoe de software in elkaar steekt en en hoe deze babbelt met andere programma's.

Als we het dan samen nog niet kunnen vinden en we elkaar lachend de vraag stellen: zit de stekker er wel in? blijkt de oplossing soms eenvoudiger dan je denkt ;-)

Ingeborg Streng

 

Lees meer...
IMG_0933.JPG
Bekijk op Google+