BOXwise - Magazijnsoftware

Magazijnbeheer voor het MKB

BOXwise is een magazijnbeheersysteem waarmee u op efficiënte wijze uw klanten kunt bedienen en grip kunt houden op de processen in uw magazijn. Vaak tegen lagere kosten! BOXwise verlaagt de werkdruk in uw magazijn en levert u een flinke tijdwinst op. Door de lage leercurve kunnen uw medewerkers er vrijwel direct mee aan de slag.


TIJD & KOSTEN BESPAREND

MINDER FOUTEN

INTEGRATIE MET UW ERP-SYSTEEM

BETER VOORRAADBEHEER

KOPPELING MET EIGEN VERVOERDER

EENVOUDIG & SNEL TELLEN

BOXwise stelt u in staat om met barcodescanning de ontvangst, verplaatsing en uitlevering van artikelen te registreren. De koppeling met Transsmart zorgt ervoor dat de samenwerking met meer dan 100 nationale en internationale vervoerders wordt ondersteund.

BOXwise is een warehouse-managementoplossing (WMS), volledig te integreren met uw ERP-systeem. De combinatie barcodescanning en touchscreen-techniek maakt directe digitale registratie van voorraadmutaties mogelijk.

Met BOXwise hebt u bovendien een totaaloplossing in huis: doordachte software gecombineerd met door Trancon nauwkeurig geselecteerde hardware.

De processen die BOXwise ondersteunt zijn: ontvangst, voorraadmutaties, picken en leveren van verkooporders. Ingrijpen binnen het standaardproces is mogelijk via process intervention. Bovendien kunt u BOXwise flexibel inzetten en is daardoor binnen korte tijd te gebruiken binnen elke (handels)organisatie.

BOXwise functionaliteiten

Hieronder ziet u een greep uit de functionaliteiten van BOXwise.

Voor een compleet overzicht verwijzen we u naar de functionaliteitenpagina.

Inkomende goederen

Bestellingen uit uw ERP-systeem worden realtime weergegeven op de BOXwise-scanner en op de touchscreen-pc. U bepaalt zelf op welk van de twee u de ontvangst wilt inboeken. Op de touchscreen-pc hebt u het voordeel van een groot scherm, maar met de BOXwise-scanner hebt u volledige bewegingsvrijheid.

Uitgaande goederen

Orders worden gepickt op basis van een door BOXwise bepaalde ideale looproute. Uiteraard dient u binnen uw ERP-systeem dan wel gebruik te maken van het locatiesysteem. Het picken van orders kan order voor order, maar kan ook in batches van meerdere orders. Tijdens het picken worden locatiecodes en de productbarcodes met de BOXwise-scanner ter controle gescand.
Na het picken van de order kunt u via de touchscreen-pc of de handscanner de goederen verzenden en aanmelden bij uw vervoerder.

Voorraadbeheer

Verplaatsingen binnen één magazijn of tussen magazijnen onderling kunnen met de BOXwise-scanner geregistreerd worden. Dit kan door middel van een directe verplaatsing of via een zogenoemde transportlocatie. In dat laatste geval verwijdert u eerst goederen van een locatie en worden deze tijdelijk geparkeerd op een transportlocatie die gekoppeld is aan de gebruiker van de scanner. Vanaf de transportlocatie kunnen goederen verplaatst worden naar hun nieuwe magazijnlocatie.

Inventarisatie

Het inventariseren kan op meerdere manieren gedaan worden binnen BOXwise. Voor een snelle correctie van de voorraadposititie van één of een kleine hoeveelheid artikelen kunt u een ad-hoc-telling doen. Als het tijd is voor de jaarlijkse inventarisatie van uw voorraad, kunt u een trajecttelling doen. U hoeft dan niet het hele magazijn stil te leggen, maar kunt per traject tellen. Als de tellingen zijn geaccordeerd in de management portal worden de voorraden vervolgens direct bijgewerkt in uw ERP-systeem.

Producten labelen

Bij ontvangst van goederen is het mogelijk om producten te voorzien van een productlabel. Deze kunt u in elke gewenste lay-out ontwerpen. Labels van vervoerders worden afgedrukt via het platform van Transsmart. Maakt u gebruik van een eigen vervoerder, dan kan ook voor deze labels een eigen lay-out ontworpen worden.

Process intervention

Geen enkel magazijn is hetzelfde. BOXwise is daarom flexibel opgezet. Dankzij process intervention is het mogelijk om in het standaardproces in te grijpen. Zo kunt u op door u gewenste momenten in het proces de software anders laten werken.

Transsmart

Dankzij de koppeling met Transsmart is het mogelijk om rechtstreeks vanuit BOXwise een zending aan te melden bij een vervoerder en het bijpassende verzendlabel af te drukken. Het gebruik van specifieke software van een vervoerder wordt daardoor overbodig. Hierbij worden de adresgegevens vanuit de verkooporder uit uw ERP-systeem overgenomen.

Management portal

De aansturing en monitoring van de BOXwise-scanners vindt plaats vanuit het management portal. Deze lokale website is voor iedereen binnen het netwerk met een inlogcode toegankelijk via de browser. In het management portal kunt u onder andere meerdere orders combineren tot één batch, tellingen accorderen en scripts maken om in te grijpen in de processen van BOXwise (maatwerk).

Klanten aan het woord

Gerrie Geijssen

We krijgen geen klachten meer over verkeerd geleverde producten.Meer weten over hoe Transcontinenta BOXwise ervaart?
Klik hier voor de referentie
Ron Splinter

De omschakeling naar BOXwise was wel even wennen in het begin,
maar we plukken er nu de vruchten van.Meer weten over hoe Koen Pack BOXwise ervaart?
Klik hier voor de referentie

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van BOXwise?
Neem contact met ons op via onderstaande link voor een afspraak. Een simpel belletje kan natuurlijk ook!