Inkomende goederen

Inkomende goederen controleren en ontvangen met behulp van barcode scanning

Het ontvangstproces binnen BOXwise

Bestellingen uit uw ERP-systeem worden realtime weergegeven op de BOXwise-scanner en op de touchscreen-pc. U bepaalt zelf op welk van de twee u de ontvangst wilt inboeken. Op de touchscreen-pc hebt u het voordeel van een groot scherm, maar met de BOXwise-scanner hebt u volledige bewegingsvrijheid.

Bestellingen worden realtime opgehaald uit het ERP-systeem

Bestellingen worden geregistreerd in uw ERP-systeem. Dit gaat niet via BOXwise maar gebeurt nog steeds direct in het ERP-systeem zelf. Op de bestelling kan een verwachte leverdatum genoteerd worden. Als deze datum bereikt is, dan zal de bestelling automatisch zichtbaar worden in BOXwise.

Binnengekomen goederen controleren met scanning

Op het moment dat de bestelling fysiek wordt ontvangen, kan de bestelling geselecteerd worden in BOXwise. Vervolgens wordt er getoond welke producten in de bestelling zitten. U scant alle producten die zijn binnengekomen, deze worden na verwerking afgehandeld in de bestelling het in het ERP-systeem. Producten die niet zijn gescant, blijven als backorder open staan in de bestelling.

Producten labelen bij ontvangst

Wanneer producten nog geen label hebben als ze worden ontvangen, dan is het verstandig ze tijdens het ontvangstproces direct te labelen. Op die manier kan het product in de rest van het logistieke proces (overslag, orderpicken) gescant worden. Met BOXwise heeft u die mogelijkheid en kunt u de layout van de label naar eigen wensen bepalen.

Serie- en batchnummers registreren tijdens ontvangen

Als u gebruikt maakt van serie- en batchnummer producten, dan kunt deze nummers ook registreren met BOXwise. De registratie kan op twee manieren gedaan worden, alleen bij het uitleveren of al tijdens het ontvangsproces. Op basis van de producteigenschappen in het ERP-systeem toont BOXwise al dan niet een extra venster om de serie- of batchnummers op te geven. Door de barcode van het batch- of serienummer te scannen registreert u het nummer in de voorraad.

Meerdere informatie uit QR code lezen

Sommige producten hebben geen simpele barcode maar hebben een 2D barcode zoals een QR code. In deze QR code staat vaak meerdere informatie zoals de artikelcode, het batchnummer, de THT-datum en het aantal. BOXwise kan met één scan al deze informatie uitlezen en registreren. Hierdoor ontvangt u dus nog sneller de binnengekomen producten.

Kenmerken

  • Controle door scanning
  • Op basis van order in ERP systeem
  • Ondersteuning op touchscreen of mobile
  • Labelen tijdens ontvangst
  • Serie- en batchnummer ondersteuning
  • Direct op juiste locatie leggen
  • Ondersteuning alle barcode typen
  • Verwerking meerdere info uit één QR code
  • Scannen met one-scan functionaliteit
  • Automatisch afdrukken goederenontvangst