Inventarisatie

Voorraadtellingen doen met scanners

Tellingen in BOXwise

Het inventariseren kan op meerdere manieren gedaan worden binnen BOXwise. Voor een snelle correctie van de voorraadposititie van één of een kleine hoeveelheid artikelen kunt u een ad-hoc telling doen. Als het tijd is voor de jaarlijkse inventarisatie van uw voorraad, kunt u een trajecttelling doen. U hoeft dan niet het hele magazijn stil te leggen, maar kunt per traject tellen. Als de tellingen zijn geaccordeerd in de management portal worden de voorraden vervolgens direct bijgewerkt in uw ERP-systeem.

Voorraadverschillen corrigeren met een ad-hoc telling

Wanneer u een verschil in de voorraad ontdekt van een bepaald artikel, dan wilt u dit uiteraard zo snel mogelijk corrigeren. Dit kunt u doen met een ad-hoc telling. Met een ad-hoc telling scant u een artikel en de locatie waar het ligt en geeft vervolgens het juiste aantal op. Na verwerking van de telling op de scanner komt de telling ter accordering naar voren in de management portal. Wanneer de tellingen zijn geaccodeerd, worden ze vervolgens verwerkt naar uw ERP-systeem.

Tellingen doen op basis van afgebakende trajecten in het magazijn

Met de functionaliteit trajecttelingen kunt u een telling doen van een traject in het magazijn. Een trajecttelling wordt gegenereerd vanuit de management portal. Op dat moment komt er een lijst beschikbaar met alle voorraad binnen het betreffende traject en worden de aantallen op 0 gezet in de telling.

Met de scanner kunnen vervolgens alle artikelen in het traject geteld worden. Artikelen die niet geteld worden, blijven op 0 staan en zullen dus worden afgeboekt. Nadat alle artikelen zijn geteld, moet de lijst geaccordeerd worden in de management portal. Wanneer ook dat gedaan is, kunnen de tellingen worden verwerkt naar uw ERP-systeem. Het is tevens mogelijk om een export naar Excel te doen van de gehele telling.

Kenmerken

  • Tellingen doen met scanners
  • Tellen op basis van trajecten
  • Ad-hoc tellen
  • Tellingen goedkeuren in management portal
  • Cycle counts