Process intervention

Een maatwerk wms systeem met behulp van process intervention

Maatwerk binnen BOXwise

Geen enkel magazijn is hetzelfde. BOXwise is daarom flexibel opgezet. Dankzij process intervention is het mogelijk om in het standaardproces in te grijpen. Zo kunt u op door u gewenste momenten in het proces de software anders laten werken. In het lijstje met kenmerken ziet u een aantal voorbeelden van process intervention, of maatwerk, binnen BOXwise. Naast deze voorbeelden zijn er tal van andere maatwerk scripts actief bij onze klanten. Hieronder worden een aantal voorbeelden uitgelicht.

Tags voor orders en batches

Een veel toegepast stukje maatwerk is een script voor het toepassen van tags op orders en batches (pickopdrachten). Met deze tags kunnen we een kenmerk geven aan orders en batches. Deze tags zijn vaak gebaseerd op een specifiek veld in het ERP systeem. Voorbeelden waar ordertags voor gebruikt worden zijn bijvoorbeeld om een spoed order aan te geven of om aan te geven dat de kredietlimiet is bereikt. Batchtags worden bijvoorbeeld gebruikt om de orderpicker voor de batch aan te geven.

Flexibiliteit in uw pickroutes

Pickroutes zijn voor veel bedrijven verschillend. Standaard werkt BOXwise de magazijnlocaties af op alfabetische volgorde, daarbij wel rekening houdende met pick en bulk locaties. Met maatwerk scripts kan er echter meer intelligentie toegepast worden in de pickroutes. Zo kan er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met FIFO (First In First Out) en FEFO (First Expired Firs Out). Op die manier voorkomt u dat de nieuwe artikelen eerder het magazijn verlaten dan oude artikelen.

Track and Trace mails in uw eigen huisstijl

BOXwise heeft de mogelijkheid om een mail te sturen op het moment dat er een zending gedaan wordt. Deze mail wordt vaak de Track and Trace mail genoemd omdat het de link naar de Track and Trace informatie bevat. Naast die link kunnen we de inhoud van de zending (per colli) tonen en kunnen we de HTML opmaak helemaal in de eigen huisstijl opzetten.

Cross docking

Met behulp van cross docking kunnen ontvangen producten direct weer uitgeleverd worden. Met dit proces elimineert u de stap van het opslaan van de producten in het magazijn, op die manier boekt u veel tijdwinst in uw logistieke proces. BOXwise controleert tijdens ontvangst direct welke artikelen ook uitgeleverd moeten worden. Deze artikelen worden vervolgens automatisch naar een aan te wijzen crossdock locatie verplaatst van waaruit ze direct geleverd kunnen worden.

Kenmerken

  • Taggen van orders en batches
  • Klantspecifieke pickroutes
  • Logistieke rapportages
  • Replenishment
  • Track and Trace mails
  • Crossdock strategieën