Uitgaande goederen

Orderpicken met scanners of papier en direct aanmelden bij vervoerder

Orders picken en verzenden in BOXwise

Orders worden gepickt op basis van een door BOXwise bepaalde ideale looproute. Uiteraard dient u binnen uw ERP-systeem dan wel gebruik te maken van het locatiesysteem. Het picken van orders kan order voor order, maar kan ook in batches van meerdere orders. Tijdens het picken worden locatiecodes en de productbarcodes met de BOXwise-scanner ter controle gescand. Na het picken van de order kunt u via de touchscreen-pc of de handscanner de goederen verzenden en aanmelden bij uw vervoerder.

Verkooporders worden realtime opgehaald uit het ERP-systeem

De verkooporders worden realtime uit uw ERP-systeem opgehaald naar BOXwise. BOXwise berekend vervolgens welke goederen leverbaar en welke goederen niet leverbaar zijn. Van de leverbare goederen kunnen vervolgens pickbatches gemaakt worden, er kunnen hier meerdere orders samengevoegd worden tot één batch. BOXwise bepaald vervolgens wat de ideale looproute is. De batch kan gepickt worden met scanners of papier. Ook voice picking behoort tot de mogelijkheden.

Minder foute picks door barcodes te scannen

Wanneer batches gepickt worden met scanners, dan zullen de pickers de goederen moeten scannen om verder te kunnen. Op die manier zal het aantal foute picks sterk gereduceerd worden. Als de pickers een verkeerde barcode scannen, dan zal dat duidelijk zichtbaar zijn op de scanner.

Als er voor wordt gekozen om te picken met papier, dan is er alsnog de mogelijkheid voor een scanmoment in het uitgaande proces. Het is namelijk mogelijk om de goederen tijdens het inpakken ook nog eens te scannen. Voor het inpakken heeft BOXwise een gebruiksvriendelijke interface ontwikkeld op touchscreen-pc's.

Goederen met serie- en batchnummers uitleveren

Wanneer u goederen in uw assortiment heeft met serie- en batchnummers, dan kunnen deze ook prima uitgeleverd worden met BOXwise. Het is mogelijk om serie- en batchnummers al te registren bij ontvangst of alleen bij het uitleveren.

Wanneer de serie- en batchnummers worden geregisteerd bij ontvangst, zal BOXwise de picker sturen naar een bepaald serie- of batchnummer. Hier kan BOXwise op verschillende manieren mee om gaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om hier rekening te houden met FIFO (First In First Out) of FEFO (First Expired First Out).

Orders verzenden met juiste vervoerder

Als de goederen allemaal zijn gepickt en ingepakt, dan is het mogelijk om vanuit BOXwise direct de zending te doen. Via de Transsmart koppeling kunt u de juiste vervoerder selecteren. De verzendlabel en eventuele andere documenten zoals het CMR formulier worden automatisch afgedrukt.

Kenmerken

 • Controle door scanning
 • Picken met scanners of papier
 • Op basis van verkooporder in ERP systeem
 • Picken in batches of per order
 • Berekening ideale looproute
 • Serie- en batchnummer ondersteuning
 • Ondersteuning FIFO en FEFO
 • Automatisch afdrukken pakbon en factuur
 • Zending direct aanmelden bij vervoerder
 • Verzendlabels wordt automatisch afgedrukt
 • CMR documenten afdrukken mogelijk
 • Track en Trace info via historische zendingen