Voorraadbeheer

Goederen verplaatsen met scanners en voorraadniveaus per magazijnlocatie

Verplaatsingen en voorraadbeheer binnen BOXwise

Verplaatsingen binnen één magazijn of tussen magazijnen onderling kunnen met de BOXwise-scanner geregistreerd worden. Dit kan door middel van een directe verplaatsing of via een zogenoemde transportlocatie. In dat laatste geval verwijdert u eerst goederen van een locatie en worden deze tijdelijk geparkeerd op een transportlocatie die gekoppeld is aan de gebruiker van de scanner. Vanaf de transportlocatie kunnen goederen verplaatst worden naar hun nieuwe magazijnlocatie.

Overslagen direct bijgewerkt in ERP systeem

De overslagen die met BOXwise worden gedaan, worden direct bijgewerkt in het ERP systeem. Dit zorgt ervoor dat de voorraadposities, die u in het ERP systeem ziet, altijd accuraat zijn. Of u een overslag doet binnen het magazijn of een interfiliale overslag doet, maakt hierin geen verschil.

Overslagen met of zonder tussenlocatie

BOXwise maakt onderscheid tussen een directe verplaatsing en verplaatsingen met een tussenlocatie. Bij een directe verplaatsing worden goederen direct van de oude naar de nieuwe locatie verplaatst. Bij een verplaatsing met tussenlocatie worden goederen eerst naar een transportlocatie verplaatst. Op die manier kunt u op een snelle manier grote hoeveelheden artikelen verplaatsen.

Voorraadinzicht via de management portal

De management portal bevat een uitgebreid voorraadoverzicht. In dit overzicht ziet u alle voorraadposities van goederen op de bijbehorende magazijnlocaties. Ook de eventuele batch- en serienummers zijn in dit overzicht opgenomen. Het is mogelijk om de voorraadlijst te exporteren naar Excel.

Kenmerken

  • Directe verwerking in ERP systeem
  • Overslag via scanner of touchscreen-pc
  • Overslag met of zonder tussenlocatie
  • Interfiliale overslag mogelijk
  • Voorraadinzicht via mangement portal