Logistieke software voor Exact

Orders picken, ontvangsten controleren, tellingen en overslagen met BOXwise

BOXwise en Exact

Exact Globe is het ERP-pakket van Exact. Het pakket wordt wereldwijd gebruikt maar is vooral in Nederland en België een grote speler op de markt. Het pakket beschikt over verschillende modules voor bijvoorbeeld de financiële administratie, salarisadministratie, relatiebeheer en voorraadbeheer.

Op het gebied van voorraadbeheer is BOXwise een perfecte aanvulling op Exact. Waar de interface van Exact zich met name richt op kantoor, heeft Trancon met BOXwise een systeem ontwikkeld die uitermate geschikt is om te werken in het magazijn. Hierdoor kunnen veel handelingen efficiënter uitgevoerd worden en verplaatst worden naar het magazijn.

Met een gebruiksvriendelijke interface voor op touchscreens en scanners is het voor magazijnmedewerkers erg eenvoudig om orders te picken en te leveren, bestellingen te ontvangen, magazijnverplaatsingen te registreren en tellingen te doen. Deze handelingen worden vervolgens allemaal realtime vastgelegd in Exact Globe.

Verkooporders en bestellingen direct in BOXwise

Wanneer een order wordt geregistreerd in Exact zal BOXwise deze automatisch ook tonen in een overzicht van te leveren orders. BOXwise bepaald hier op basis van de voorraad welke deel van de order leverbaar is en welk deel niet. Te leveren orders kunnen vervolgens met behulp van scanners of papier gepickt en geleverd worden.

Wanneer u een bestelling bij een leverancier doet legt u hier een bestelling voor vast in Exact. Deze wordt vervolgens ook in BOXwise getoond. Op het moment dat de bestelling daadwerkelijk geleverd wordt kunt u met BOXwise de binnengekomen artikelen controleren op juistheid en volledigheid. Uiteindelijk doet u ook de goederenontvangst met BOXwise.

Voorraad wordt automatisch gesynchroniseerd

De voorraad in Exact wordt bijna realtime gesynchroniseerd met BOXwise. Dit betekent dat een voorraadbewerking in BOXwise binnen 5 minuten zichtbaar is in Exact en andersom ook als je een voorraadbewerking doet in Exact. De voorraad in Exact en BOXwise is dus altijd gelijk.

Tellen met scanner en pushen naar Exact

Wilt u een voorraadcorrectie doen? Dit kan geregistreerd worden met de BOXwise applicatie op de scanner. Bij de verwerking wordt de telling direct geregistreerd in het tellingenoverzicht van Exact en wordt zodoende dus ook de voorraad gecorrigeerd.

De integratie met Exact gaat verder dan de bovenstaande functionaliteiten, want ook worden bijvoorbeeld RMA orders, lay-outs van pakbonnen en facturen, en debiteurinformatie probleemloos opgepakt in BOXwise.

Referenties

‘Het was wel even wennen in het begin, maar we plukken er nu de vruchten van.’

Ron Splinter, Koen Pack
www.koenpack.com

‘Door het gebruik van BOXwise in combinatie met Exact hebben we onze voorraadposities met ruim een ton kunnen verminderen.’

Jeroen Engelen, Laspartners Multiweld
www.lpmw.nl

Exact partner