Kardex liftsystemen en BOXwise

Orders picken vanuit de Kardex Remstar Shuttle in combinatie met BOXwise

BOXwise en Kardex Remstar

Een aantal BOXwise gebruikers werken ook met zogenaamde Shuttle liftsystemen van Kardex Remstar. De Shuttle is een computergestuurde, automatische verticale lift voor opslag- en orderpicking-systemen. Het hefmechanisme brengt het gevraagde legbord naar de volgende werkopening. Vervolgens neemt een medewerker de goederen ervan af of legt ze erop. Daarna wordt het legbord weer naar zijn oorspronkelijke locatie gebracht.

De integratie tussen BOXwise en Kardex gaat ver. BOXwise speelt zowel een rol bij het inruimen (replenishment) van de kast als het picken van artikelen uit de kast ten behoeve van verkooporders.

Replenishment van voorraadlocaties in de Kardex Shuttle

Op basis van de voorraadposities in de Kardex Shuttle maakt BOXwise replenishment orders aan. Bij het genereren van deze orders kijkt BOXwise hoeveel ruimte er in de Shuttle is en welke artikelen aangevuld moeten worden. De orders kunnen vervolgens gepickt worden met scanners (of papier) vanaf bijvoorbeeld de bulk locaties.

Picken van artikelen uit de Kardex Shuttle

Op het moment dat er een order geleverd moet worden, dan wordt daar een pickopdracht voor aangemaakt in BOXwise. Dit kan handmatig of automatisch gebeuren. Wanneer er in de pickopdracht artikelen zitten die in de Kardex Shuttle liggen zal BOXwise een bericht sturen naar de Kardex Shuttle. Als de picker vervolgens bij de Kardex Shuttle komt, dan hoeft hij louter op de knop te drukken om de artikelen van de betreffende pickopdracht op te roepen.

Verdere integratie met Kardex mogelijk

BOXwise is een flexibel wms systeem waarin veel ruimte is voor maatwerk. Wanneer bedrijven specifieke wensen hebben voor de Kardex koppeling, is dit vrijwel altijd op te lossen.

Referenties

‘Ik loop met een trots gevoel door mijn eigen bedrijf als ik zie hoe de logsitieke processen zijn geautomatiseerd met Kardex en BOXwise’

René Vaessen
www.vaessen-creative.com