Babylonia

"Producent en distributeur van baby artikelen"

Referentie

Na de geboorte van haar zoontje kwam Ingrid Guikers zo’n 17 jaar geleden per toeval in aanraking met de verschillende mogelijkheden om een baby bij je te kunnen dragen. Naast de praktische overwegingen ontdekte zij tal van andere voordelen en raakte zo in de ban van het ‘babydragen’.

Ingrid heeft zich jarenlang verdiept in alles wat er met dit onderwerp te maken heeft en wilde haar passie graag met andere ouders delen. Het geven van cursussen en het ontwikkelen van ergonomische draagdoeken betekenden de start van de firma waar tegenwoordig 20 mensen werkzaam zijn.

Babylonia is inmiddels uitgegroeid tot een producent van de drie merken Babylonia baby carriers, Peppa en Bola. Daarbij distribueert Babylonia een tiental andere merken.

Pickacties worden nu direct verwerkt in Afas Profit

Voor ingebruikname van BOXwise werd alles handmatig bijgehouden, waarna het later verwerkt werd in Afas Profit. Tegenwoordig worden de goederen met BOXwise gepicked door middel van een handterminal. Vervolgens wordt alle data direct verwerkt in Afas Profit. Dit heeft er voor gezorgd dat de administratieve handelingen op kantoor aanzienlijk verminderd zijn en orders veel sneller de deur uit gaan. Daarnaast kan de administratie erg snel de knelpunten vinden door de enorm verbeterde traceerbaarheid en kan Babylonia ook bekijken wat de effectieve voorraad is.

Artikeldimensies voor maten en kleuren worden ondersteund

Er zijn wel een aantal klantspecifieke aanpassingen gedaan voor Babylonia aan BOXwise. Babylonia werkt namelijk met artikeldimensies (maten en kleuren). Voorheen ondersteunde Boxwise dit niet vanuit Afas Profit, aangezien Profit maar één artikelcode gebruikt voor alle kleuren en maten. Dit is opgelost door een nieuwe functionaliteit die virtuele artikelcodes samenstelt zodat de voorraad per kleur en maat inzichtelijk is en binnen het standaard BOXwise proces gebruikt kan worden.

Quote

‘Met het gebruik van BOXwise gaan de orders nu veel sneller de deur uit’

Vincent De Canniere, Babylonia
www.babylonia.eu

BOXwise gebruiker