Kobelco Welding

"Fabrikant en leverancier van roestvrijstaal lasdraad"

Referentie

Kobelco Welding is ontstaan vanuit het Japanse bedrijf Kobe Steel dat is opgericht in 1908. Sinds 20 jaar maakt Kobelco Welding in hun fabriek in Heerlen gevuld lasdraad met roestvrijstaal. Deze lasdraad wordt gebruikt in de offshore scheepsbouw, bruggenbouw en veel andere industriële markten. Acht jaar geleden heeft Kobelco Welding er een fabriek bijgebouwd in Heerlen en hier wordt gevuld lasdraad met koolstofstaal geproduceerd voor o.a. de automotive industrie. In totaal werken er ongeveer 100 medewerkers in Heerlen.

Bij Kobelco Welding wordt er gebruik gemaakt van Exact Globe, een Japans productie volgsysteem genaamd Flex en sinds begin 2015 BOXwise voor in het magazijn. Op het moment dat de goederen gereed zijn in het productie volgsysteem, wordt er een formulier geprint met daarop een barcode. In BOXwise wordt deze barcode gescand, met deze scan worden alle geproduceerde goederen die bij het formulier horen in één keer ontvangen in de voorraad. Hiervoor wordt de functionaliteit Vrij Ontvangen gebruikt.

Minder papierstromen en fouten in de logistieke afhandeling

Nadat Kobelco Welding op een beurs verschillende oplossingen voor in het magazijn had bekeken, kwam BOXwise er als beste uit. Het grote voordeel van BOXwise is, dat het een standaard pakket is en het gelijk duidelijk was, wat er allemaal mogelijk is. De belangrijkste reden dat Kobelco Welding wilde gaan werken met een WMS systeem was om papierstromen en fouten te reduceren.

Kobelco Welding maakt nu ruim een half jaar gebruik van Boxwise en ze kunnen zeggen dat veel van de doelstellingen zijn behaald. Doordat inkooporders worden ontvangen met de Touchscreen applicatie van BOXwise en verkooporders worden gepickt met behulp van de scanners, zijn er veel minder papierstromen en worden er minder (schrijf)fouten gemaakt.

Eén FTE bespaard door gebruik BOXwise

Inmiddels heeft Kobelco Welding met het gebruik van BOXwise al één FTE minder werken in het magazijn en is de leverbetrouwbaarheid enorm gestegen. De producten moeten nog steeds eerst in het laboratorium goedgekeurd worden, maar door BOXwise is er een veel beter inzicht in de status van de goederen. Ook is de levertijd enorm verkort. Nu worden de goederen goedgekeurd, gepickt en liggen binnen 2 dagen in de vrachtwagen op weg naar de klant. Terwijl dit hele proces eerst bijna een week duurde. De verwachting is dat binnen 2 jaar de aanschaf van BOXwise is terugverdiend.

Logistieke rapportages op maat zorgen voor nóg meer inzicht

Naast BOXwise heeft Trancon ook een aantal op maat gemaakte rapportages samengesteld voor Kobelco Welding. Dankzij deze rapportages zijn veel controles een stuk eenvoudiger geworden. Facturen worden hierdoor sneller gecontroleerd en ook het inzicht in de voorraad is sterk verbeterd. Naast de actuele goedgekeurde voorraad is namelijk ook inzichtelijk wat vanuit productie ingereden is dat nog moet worden goedgekeurd door de kwaliteitsafdeling. Zodoende is er niet alleen in het magazijn een beter overzicht maar zijn er ook op kantoor veel werkzaamheden vereenvoudigd door het gebruik van BOXwise en de op maat gemaakte rapportages.

Quote

‘Na een half jaar gebruik te maken van BOXwise, kunnen we al zeggen dat onze doelstellingen zijn bereikt’

Rob Hover, Kobelco Welding
www.kobelcowelding.nl

BOXwise gebruiker