Koen Pack

"The personal touch"

Referentie

Vrijwel iedereen heeft weleens producten van Koen Pack in zijn handen gehad. Koen Pack levert namelijk verpakkingsmateriaal voor bloemen. Met zo‘n 2700 collecties is Koen Pack een mooi bedrijf naast de veiling in Aalsmeer. Naast een reguliere productie in China kan Koen Pack dankzij hun eigen fabriek in Duitsland ook snel inspringen op speciale verzoeken van hun klanten. Dit maakt het bedrijf tot een veelzijdige speler.

Meer efficientie

Op zoek naar een warehouse management systeem kwam Koen Pack uit bij BOXwise van Trancon. ‘Dit bleek een goede keus te zijn, ook gezien de mogelijkheden voor ons in de nabije toekomst.’ vertelt Ron. ‘De implementatie duurde wel iets langer dan verwacht, doordat veel processen aangepast moesten worden. Daarmee is wel veel meer efficiency gerealiseerd. Ook de inrichting van Exact Globe werd onder de loep genomen Nu de inrichting is afgestemd op onze processen en de basis staat, plukken wij hier de vruchten van. Het orderpicken gaat veel sneller en de backoffice hoeft veel minder fouten te corrigeren. Zeker tijdens onze drukke periodes, zoals voor feestdagen, zijn wij veel efficiënter aan het werken’.

Vevolgstappen

De volgende stappen zijn een nieuwe CARTwise-webshop en een beursoplossing (CARTwise Offline Sales –COS) van Trancon voor de verkoopafdeling. ‘Onze producten zijn met name sfeerproducten voor de groothandel. De ontwerpafdeling maakt foto’s en koppelt die aan de artikelen. Dat is de basis voor onze webshop. Maar naast een inkoopkanaal voor onze klanten willen we ook de bloemist de mogelijkheid bieden om onze collecties te kunnen bestellen. Dit is een nieuwe markt voor ons. Doordat wij nu sneller kunnen werken, kunnen wij dit zonder inzet van extra personeel opstarten.’

‘Daarnaast biedt Trancon de mogelijkheid om via hun beursoplossing (COS) onze verkopers te voorzien van een digitale catalogus waarmee ze eenvoudig bij hun klanten orders kunnen aanmaken. Deze gebruiksvriendelijke extra module van CARTwise, die gebruik maakt van touchscreen-technologie, integreert naadloos met onze Exact Globe database. Het voordeel van deze toepassing is dat dankzij de eenvoudige invoer van orders en offertes, mijn verkopers altijd up-to-date informatie hebben’.

Wat denkt Ron dat er zou gebeuren als Koen Pack verder moest zonder de producten van Trancon? ‘Haha, ik denk niet dat ik aan hoef te komen met een paar emmers en papieren raaplijsten bij mijn collega’s. Het was wel even wennen in het begin, maar we plukken er nu de vruchten van. Daarnaast hebben wij veel meer informatie tot onze beschikking. Nee het gaat prima zo!’

Quote

‘Het was wel even wennen in het begin, maar we plukken er nu de vruchten van.’

Ron Splinter, Koen Pack
www.koenpack.com

BOXwise gebruikerCARTwise gebruiker