Laspartners Multiweld

"Dé specialist van lassend Nederland en België"

Referentie

De bedrijven Laspartners en Multiweld opereren sinds begin 2014 als één bedrijf onder de naam Laspartners Multiweld. Beide bedrijven kennen een zeer rijke geschiedenis welke zelfs terug gaat naar het jaar 1908. Laspartners Multiweld is als handelsorganisatie voornamelijk werkzaam in de offshore, petrochemie en metaalverwerkende industrie. Al voor de fusie tussen beide bedrijven was Multiweld klant bij Trancon en maakte zij gebruik van het logistieke systeem BOXwise Pick and Pack in combinatie met Exact Globe.

Replenishment orders voor juiste voorraadniveaus in 6 verschillende magazijnen

Met de fusie in 2014 werd het voor Laspartners Multiweld noodzakelijk om de stap te maken van BOXwise Pick and Pack naar BOXwise Pro. Na de fusie bestond het gehele bedrijf uit 6 verschillende magazijnen in 6 verschillende plaatsen. Er lag een grote uitdaging om de voorraad in de magazijnen op de juiste niveaus te krijgen en te houden. Met op maat gemaakte replenishment scripts in BOXwise Pro is deze doelstelling bereikt. BOXwise Pro genereerd o.a. op basis van minimale en maximale voorraadniveaus nu replenishment orders waarmee het magazijn aangevuld wordt vanuit een ander magazijn. Doordat elk magazijn zijn eigen zone heeft binnen BOXwise zien de medewerkers alleen de verkooporders en replenishment orders die voor hen van toepassing zijn. De replenishment functionaliteit heeft voor een erg belangrijk optimalisatieslag gezorgd binnen Laspartners Multiweld.

Efficiënt picken met behulp van Kardex kasten

Naast replenishment speelt ook het gebruik van twee Kardex kasten een belangrijk rol in de keuze voor BOXwise Pro. Door een naadloze koppeling tussen BOXwise en Kardex kunnen artikelen efficiënt opgeslagen en gepickt worden. Orderpickers krijgen op hun picklijst of scanner te zien als ze een artikel moeten picken uit de Kardex kast. Nadat BOXwise een opdracht heeft gestuurd naar de Kardex kast, wordt met één druk op de knop het artikel opgeroepen in de Kardex kast. Ook hierdoor heeft Laspartners Multiweld een enorme efficiency slag kunnen maken.

CARTwise B2B portal zorgt voor hogere servicegraad voor klanten

Sinds een half jaar maakt Laspartners Multiweld ook gebruik van onze CARTwise B2B portal. Het grootste voordeel daarvan is dat deze portal de servicegraad voor klanten enorm verhoogd. Klanten hebben de mogelijkheid om de voorraad in te zien in 6 magazijnen, ze kunnen order- en factuurhistorie bekijken en de status van backorders inzien. Voor Laspartners Multiweld is het ook erg belangrijk is dat er certificaten aan producten kunnen worden toegevoegd.

Ook qua efficiëntie heeft CARTwise veel opgeleverd. Doordat de klant zelf de order kan plaatsen en de status kan inzien, hoeft de verkoopbinnendienst niet meer gebeld te worden over de orderstatus en andere administratieve vragen. Klanten kunnen door het instellen van bepaalde filters zien wat ze nodig hebben. Ook kunnen ze klantspecifieke prijzen inzien. Dit kunnen klanten zelf opzoeken en zodoende heeft de verkoopbinnendienst nu een meer dienstverlenende rol in plaats van een administratieve rol. Op kantoor worden orders nu alleen nog gecontroleerd en gefiatteerd, de rest is geautomatiseerd. Alles bij elkaar wordt de organisatie veel minder belast.

Orderregistratie via CARTwise salesapp

De accountmanagers van Laspartners Multiweld maken gebruik van de CARTwise salesapp. Deze gebruiken ze tweeledig. De app wordt gebruikt voor het bijhouden van voorraden bij klanten waar ze op locatie kijken welke producten aangevuld moeten worden. De producten worden gescand en direct besteld als ze aangevuld moeten worden. Tevens worden de orders van de klant direct op locatie geregistreerd via de salesapp. De rest van het proces is geheel geautomatiseerd.

Full service organisatie op het gebied van lasproducten

Doordat BOXwise en CARTwise volledig aansluiten op Exact is dit de perfecte oplossing voor Laspartners Multiweld. Door gebruik te maken van BOXwise en CARTwise is er een enorme efficiency slag gemaakt. Toekomstplannen zijn er nog genoeg maar waar men naartoe werkt is de grootste full service organisatie op het gebied van lasproducten te worden. Laspartners Multiweld wil niet alleen worden gezien als groothandel maar wil ook dat klanten komen voor het certificeren van bepaalde werkzaamheden, het huren van producten en het volgen van lascursussen. Laspartners Multiweld is door BOXwise en CARTwise klaar voor de toekomst en kan nog groeien zonder dat daar extra personeel voor nodig is.

Quote

‘Door het gebruik van BOXwise in combinatie met Exact hebben we onze voorraadposities met ruim een ton kunnen verminderen.’

Olav de Swaaf, Laspartners Multiweld
www.lpmw.nl

BOXwise gebruiker