QHP

"Quality Horse Products"

Referentie

Sinds 2005 ontwerpt en ontwikkelt QHP BV een uitgebreid assortiment voor ruiter en paard. Zij onderscheidt zich van haar concurrenten door uit te blinken in prijs- prestatieverhouding.

Voorafgaand aan de productie worden alle (concept)artikelen uitvoerig in de praktijk getest door eigen medewerkers. Na een positieve afronding van deze testfase worden de artikelen geproduceerd in het verre oosten. Vanuit het hoofdkantoor in Drachten levert een team van 14 medewerkers de producten uit naar 30 Europese landen.

Onderscheidend in gebruiksgemak en verlaging foutpercentage

QHP maakt gebruik van Exact Globe als ERP systeem, waaraan BOXwise als WMS pakket is gekoppeld. Bij de selectie van het WMS pakket zijn verschillende pakketten de revue gepasseerd. Dat men uiteindelijk voor BOXwise heeft gekozen is mede te danken aan de gebruiksvriendelijkheid van dit systeem. Zeker de overzichtelijke management portal was voor QHP een groot voordeel ten opzichte van de andere aanbieders.

Voordat er gebruik werd gemaakt van BOXwise werden alle handelingen in het magazijn op papier bijgehouden. Dit resulteerde in een hoog foutpercentage door schrijffouten of slordigheden. Inmiddels is het foutpercentage enorm gedaald en bespaard men veel tijd.

Meer omzet met hetzelfde team, verhoogde efficiëntie

QHP heeft de laatste jaren een enorme groei kunnen realiseren zonder daarbij het aantal magazijnmedewerkers mee te laten groeien. Naar eigen zeggen zou men zonder BOXwise zeker twee extra medewerkers nodig hebben om de huidige orderstroom te kunnen verwerken.

Het gebruik van BOXwise heeft ook geleid tot een verlaging van het aantal administratieve handelingen. Orderpicken met een scanner maakt dat er direct al een controle plaats vindt. Verder is het voorbereiden van een order veel eenvoudiger geworden door BOXwise.

En dit is slechts het begin, administratieve verlichting in het vooruitzicht!

Hoewel nog niet alle functionaliteiten worden gebruikt is QHP nu al zeer tevreden over het gebruik van BOXwise. Het inboeken van goederen blijft men vooralsnog rechtstreeks in Exact doen omdat de producten in containers binnenkomen. Maar tellingen wil men op termijn ook met behulp van BOXwise gaan doen, wat zeker weer een kostenbesparing zal opleveren!

Quote

‘De overzichtelijke BOXwise management portal was een groot voordeel ten opzichte van andere WMS aanbieders’

Sjoerd Kooistra, QHP
www.qhp.nl

BOXwise gebruiker