Technotape

"Specialist in het leveren van producten voor sublimatietechnieken"

Referentie

Technotape is 30 jaar geleden gestart met het leveren van tape waarmee negatieven aan elkaar kunnen worden geplakt. Voordat een fotorolletje ontwikkeld kan worden, worden de uiteinden van negatieven aan elkaar geplakt met behulp van een speciale tape zodat er in een keer een grote hoeveelheid rolletjes ontwikkeld kunnen worden. Dit tape leverde Technotape. Op het hoogtepunt had Technotape meerdere vestigingen in Europa en Noord-Amerika.

Na de intrede van de digitale camera heeft Technotape een moeilijke periode gehad. De huidige directeur Bonne Klein Wolthuis is in de meest moeilijke periode van het bedrijf ingestapt en zag al snel dat de toekomst uitdagend zou worden met het productengamma van dat moment. Technotape is zich vanaf dat moment gaan specialiseren in het leveren van producten voor sublimatietechnieken.

Het huidige assortiment bestaat uit een divers aanbod van printers, hittepersen en producten om persoonlijke foto’s of teksten op te printen. Alle producten die Technotape verkoopt zijn wit en voorzien van een speciaal folie zodat ze bedrukt kunnen worden met mooie foto’s.

Relatief weinig magazijnmedewerkers benodigd door automatisering

Nu, 5 jaar later, gaat het zo goed met het bedrijf dat men zelfs uitkijkt naar een groter pand. Deze groei is mede gerealiseerd doordat Bonne Klein Wolthuis veel belang hecht aan automatisering van het logistieke proces. Werknemers moeten snel en op de juiste manier hun werk kunnen doen. Automatisering speelt hierin een belangrijke rol. Het resultaat is dat Technotape met relatief weinig magazijnmederwerkers enorme hoeveelheden voorraden kan verwerken.

AFAS Software in combinatie met BOXwise Pro

Technotape maakt gebruikt van het ERP pakket AFAS met daaraan gekoppeld Boxwise PRO van Trancon. Met een paar kleine, specifieke aanpassingen hebben ze de optimale werkmethode gevonden. Magazijnmedewerkers zijn in staat om snel, efficient, foutloos en tijdig de producten te leveren.

Technotape heeft voor BOXwise PRO als WMS oplossing gekozen omdat Boxwise gebruik maakt van de connectoren van AFAS. De koppeling is daardoor real-time en gestandaardiseerd. Voordat Technotape overging tot aanschaf heeft men een aantal doelstellingen geformuleerd: Automatisering van het logistieke proces, reductie van voorraadverschillen en beperking van manco’s en herleveringen. De doelstellingen zijn gehaald en overtroffen.

Optimale looproute en afhandeling backorders met behulp van specifieke inrichting

Technotape heeft een aantal specifieke aanpassingen doorgevoerd. Zo is de looproute geoptimaliseerd en vallen backorders niet (meer) automatisch vrij. In een rustige periode verzameld Technotape alvast orders die op een later moment uitgeleverd worden. Middels een aanpassing in de software is bekend op welke pallet welk product zich bevind. Deze gevens worden bewaard tot het moment van verzenden.

Door te investeren in BOXwise heeft Technotape een grote stap gemaakt in het automatiseren en optimaliseren van het logistieke proces. De investering in BOXwise is het dubbel en dwars waard geweest.

Quote

‘Magazijnmedewerkers zijn in staat om snel, efficiënt, foutloos en tijdig de producten te leveren met behulp van BOXwise’

Bonne Klein Wolthuis, Technotape
www.technotape.com

BOXwise gebruiker