Vaessen Creative

"Groothandel en distributeur van hobby materialen"

Referentie

Vaessen Creative is een familiebedrijf dat al 40 jaar bestaat en inmiddels wordt gerund door de tweede generatie. Het bedrijf is begonnen in de textiel en heeft in 1992 besloten om te gaan leveren aan de detailhandel. Deze switch heeft mede plaatsgevonden door een overeenkomst met een Amerikaans bedrijf. Vaessen Creative importeert op dit moment producten uit Azië, Amerika en Europa en levert deze producten aan groothandels en hobbyspeciaalzaken in heel Europa.

Snelle overstap van Pick and Pack naar Pro door uitgebreide mogelijkheden

Vaessen Creative gebruikt al geruime tijd Exact Globe maar tot voor kort werd de gehele logistiek nog handmatig bijgehouden. In de afgelopen twee jaar tijd heeft Vaessen Creative een enorme stap gemaakt in het automatiseren van hun logistieke processen. Dit is begonnen met de aanschaf van BOXwise Pick and Pack. Met het gebruik hiervan is er een wereld voor Vaessen Creative open gegaan en kwam men tot de ontdekking hoeveel meer er nog kon worden geautomatiseerd. Daarom is een jaar later de overstap gemaakt naar BOXwise Pro en zijn er een aantal Kardex kasten aangeschaft. Trancon heeft een koppeling gerealiseerd tussen BOXwise Pro en de Kardex kasten. Door gebruik te maken van deze oplossingen heeft Vaessen Creative grip gekregen op de voorraad. Op de webshop staat nu altijd de actuele voorraad. Dit heeft geresulteerd in enorme tijdwinst, minder administratie en een hogere servicegraad naar klanten.

In drukke tijden is Vaessen Creative flexibel om meer of andere medewerkers in te zetten

Met BOXwise is Vaessen Creative nu minder afhankelijk van medewerkers omdat binnen een heel kort tijdsbestek mensen ingewerkt kunnen worden en kunnen worden ingezet in het magazijn op het moment dat er medewerkers ziek zijn of wanneer de druk toeneemt.

Nieuwe stappen op het gebied van logistiek in de planning

Vaessen Creative gaat nog meer stappen maken op het gebied van logistiek. Er wordt een nieuw pand gebouwd waar een logistiek centrum met een grote showroom in komt. Zo kunnen klanten de collecties komen bekijken in de showroom en gelijk bestelling plaatsen en meenemen. Ook komt er een nieuwe webshop waardoor er steeds meer bestellingen online binnen zullen gaan komen. Leverbetrouwbaarheid en snelheid is dan heel belangrijk maar dit is eenvoudig te realiseren met BOXwise Pro.

Vaessen Creative heeft gekozen voor BOXwise omdat men op zoek was naar een flexibel pakket en een goed gevoel bij Trancon als organisatie heeft. Er is veel technische kennis in huis bij Trancon en er wordt snel en adequaat gereageerd op vragen. Daarnaast heerst er de beleving dat er goed wordt geluisterd naar de wensen van de klant en dat er goed mee wordt gedacht.

Quote

‘Als ik nu door ons magazijn loop, dan ben ik trots op hoe we de logistieke processen hebben geautomatiseerd’

René Vaessen, Vaessen Creative
www.vaessen-creative.com

BOXwise gebruiker